Bengt Kling's Bilder

Stort tack för dessa bilder samt "feedback" på hemsidan!

Bengt skriver;

Hej!

En kompis tipsade mej om att du på din hemsida hade kopia på en gammal annons, Elitgaffeln, som jag förmodligen haft införd i MC-Nytt 1961. Det var intressant att hitta den, jag hade till och med glömt att jag annonserade. Hur som helst, jag byggde några stycken, även bakramar, till grabbar i den närmaste omgivningen, bl a till några från Vimmerby. som framgår av annonsen gjöt jag även på en kula av lättmetall på Magurahandtagen. Magura hade ju inte några sådana handtag till en början när SVEMO kom ut med de nya reglerna. Jag hade många bland dåtidens trialförare som mina kunder.

Min huvudsakliga verksamhet har varit reparation och service på alla slag av småmotorer, blandat med lite udda uppdrag som uppskärning av ett 15-tal HVA-motorer enl bifogade bild. Bengt Björklund på MC-Nytt hade idéer om att göra enartikel om hur det gick till att"göra sönder" en motor så jag tog fram ett antal bilder som jag fortfarande har kvar. Tyvärr blev det inget av den artikeln.

Som smakprov bifogar jag ett par bilder om du tycker det verkar intressant. Mc:n är en gammal HS cross 1953 som jag fixat till landsvägbruk och åker på i dag i mån av tid.

 

Här är Bengts annonser från 60 talet

                    Elitgaffeln 1961                                                    Motorservice 1964

 

 

 

 

 

 

 

"Uppskuren" HVA Auto

Ariel

 

Sedan till Bengts Silverpil som han har kvar sedan den tiden när han tävlade i Tillförlit och tog ett DM brons med den. Bengt skriver;

Hej Mats!
Jag tog en bild på min gamla Silverpil i dag. Lite data: Framgaffeln är en avkortad AJS-gaffel, framnav Maico med backarna vända åt sama håll för bättre bromsverkan, Flinktopp, Flink insugningsrör för 1-portförgasare, expansionskammare med mått enligt Bror Jauréns skiss i min anteckningsbok bakram enl egen tillverkning med Girlingdämpare.